Contact us here

Dasar Privasi LINAK®

 

Terima kasih kerana membaca dasar privasi kami. Kami menghargai privasi anda dan dengan dasar privasi ini, kami mahu memaklumkan kepada anda tentang data peribadi yang kami kumpul, bagaimana dan mengapa kami mengumpulkan data peribadi, bagaimana kami menggunakannya, dengan siapa kami berkongsi data ini, dan hak anda sebagai subjek data.

Untuk memudahkan rujukan, kami telah membahagikan dasar privasi ini kepada subbahagian berdasarkan interaksi yang paling biasa antara anda dengan LINAK sebagai pemproses/pengawal data. Anda mungkin termasuk dalam lebih daripada satu subbahagian. Dalam kes sedemikian, maklumat yang disediakan dalam setiap subbahagian akan terpakai kepada anda.

Dasar privasi ini tidak merangkumi data peribadi berkaitan pekerja LINAK, pemohon pekerjaan yang menggunakan portal pekerjaan kami atau hubungan lain yang tertakluk kepada dasar privasi berasingan (yang selanjutnya didedahkan sebagai terpakai).

Kami memohon agar anda tidak menghantar sebarang data peribadi yang sensitif kepada kami, contohnya maklumat berkaitan bangsa atau etnik, pendapat politik, agama atau kepercayaan lain, kesihatan, biometrik atau ciri genetik, latar belakang jenayah atau keahlian kesatuan sekerja. Kami tidak akan mengumpulkan data sedemikian daripada anda melainkan anda memberikan persetujuan kepada kami, atau kami dikehendaki mengumpulkan data sedemikian disebabkan oleh keperluan undang-undang.

Perniagaan kami dan perkhidmatan yang berkaitan serta laman web yang berkenaan tidak bertujuan untuk atau direka bentuk untuk menarik kanak-kanak.

Siapa kami?
Kumpulan LINAK adalah syarikat antarabangsa yang terlibat dalam mereka bentuk dan mengeluarkan sistem penggerak linear elektrik. LINAK A/S berpangkalan di Guderup, Denmark, dan mempunyai wakil di lebih 30 negara seluruh dunia melalui sama ada subsidiari atau pengedar. Lihat senarai kumpulan syarikat LINAK di sini: Subsidiari dan pengedar LINAK di seluruh dunia.

Laman web dikawal oleh LINAK A/S. LINAK A/S dalam kebanyakan kes adalah pengawal data yang bertanggungjawab terhadap data peribadi anda. Jika data anda dikumpulkan atau dalam peranan anda sebagai pelanggan atau penerima bahan pemasaran, subsidiari LINAK di tempat anda akan menjadi pengawal data bersama dengan LINAK A/S.

Maklumat hubungan kami diberikan pada penghujung dasar privasi ini.

 

Data peribadi yang dikumpulkan oleh LINAK – apa, bagaimana, dan mengapa

 

Pelawat laman web
Apabila anda melawat laman(-laman) web kami, kami secara automatik mengumpul data peribadi daripada anda. Data peribadi yang dikumpulkan termasuk antaranya:

 • Alamat IP anda, sistem pengendalian, dan platform, jenis penyemak imbas, aktiviti menyemak imbas, dan data lain tentang bagaimana anda berinteraksi dengan laman web kami, seperti klik yang anda buat pada iklan LINAK sebelum melawat laman web kami dan/atau borang hubungan.
 • Butir-butir yang dimasukkan ke dalam borang hubungan kami, seperti e-mel, nama, nombor telefon, wilayah geografi, dan maklumat lain pada borang permintaan anda, yang diberikan oleh anda.
 • Tinjauan dan kepuasan pelanggan, seperti respons kepada tinjauan.

Kami mengumpulkan data peribadi tentang pelawat laman web melalui penggunaan kuki, skop pengumpulan sedemikian akan bergantung kepada penerimaan jenis kuki berasingan (pemasaran, statistik, dan kuki pilihan). Untuk maklumat lanjut sila lawati Pengisytiharan Kuki kami.

Kami menggunakan pengiklanan berdasarkan minat untuk produk kami. Jika anda menerima kuki pemasaran daripada LINAK apabila anda melawat laman web kami, anda boleh melihat iklan LINAK dalam pelbagai platform lain. Kami memproses data peribadi pelawat laman web untuk tujuan berikut:

 • Untuk mengendalikan, menambah baik, dan mengoptimumkan prestasi dan pengalaman pelawat laman web dan perkhidmatan kami.
 • Untuk mengumpulkan maklum balas awanama dan data penggunaan untuk meningkatkan pemahaman kami tentang pelawat laman web, dan untuk memberikan perkhidmatan laman web yang lebih baik dan tersuai.
 • Untuk meningkatkan keselamatan, untuk menyekat penipuan yang berkemungkinan, untuk membaiki pepijat dan penyelenggaraan teknikal.
 • Untuk membina statistik.
 • Untuk menyediakan pengiklanan yang diperibadikan (jika kuki pemasaran diterima). Kami dan rakan pengiklanan kami menggunakan alatan penjejak media sosial seperti Facebook Pixel dan LinkedIn Pixel.
 • Bagi pematuhan dengan tanggungjawab undang-undang, kami mungkin tertakluk kepada:

ReadMoreButton

 

Penerima Bahan Pemasaran
Apabila anda mendaftar untuk menerima bahan pemasaran daripada LINAK, kami mengumpulkan data peribadi yang kami gunakan untuk memberi anda berita, maklumat, peristiwa, dan tawaran untuk meningkatkan dan menyesuaikan pengalaman anda sebagai penerima bahan pemasaran LINAK.

Selanjutnya, dalam sesetengah negara, berdasarkan peraturan tempatan yang terpakai, kami boleh menghantar bahan pemasaran tanpa anda perlu mendaftar untuk mendapatkan bahan pemasaran sedemikian, namun anda boleh memilih keluar komunikasi sedemikian pada bila-bila masa dengan membatalkan langganan.

Data peribadi yang dikumpulkan dan diproses oleh LINAK untuk tujuan ini antara lain adalah:

 • Butiran peribadi, seperti nama anda dan pilihan bahasa.
 • Butiran hubungan, seperti alamat (tempat kerja), wilayah geografi, nombor telefon, dan alamat e-mel anda.
 • Maklumat berkaitan kerja, seperti industri, peranan dan majikan, serta bidang yang anda minati.
 • Maklumat tentang interaksi dengan anda, seperti persetujuan anda untuk menerima bahan pemasaran, keberkesanan usaha pemasaran, pilihan pemasaran, carian produk, dan minat, serta maklumat tentang lawatan dan acara jualan, atau penyertaan dalam pameran perdagangan.
 • Butiran berkenaan penyertaan dalam cabutan bertuah dan peraduan.
 • Aktiviti pada platform pihak ketiga, seperti media sosial (mengikut persetujuan/tetapan anda terhadap media sosial/persetujuan kuki sedemikian).
 • Tinjauan dan data kepuasan pelanggan, seperti respons kepada tinjauan (apabila tidak awanama), maklum balas yang diberikan kepada LINAK atau pekerja LINAK.
 • Pengoptimuman perkhidmatan pemasaran, seperti menganalisis permintaan pelanggan untuk pengiklanan bersasar atau memberi anda maklumat tentang produk tambahan.
 • Pengoptimuman dan pembangunan perkhidmatan sokongan.
 • Pematuhan tanggungjawab undang-undang, seperti undang-undang pemasaran dan perlindungan data.

ReadMoreButton

 

Pelanggan
Apabila anda seorang pelanggan LINAK atau anda bekerja untuk sebuah syarikat yang merupakan pelanggan LINAK, kami mengumpulkan data peribadi yang kami gunakan untuk memberi anda dan majikan anda maklumat relevan tentang LINAK dan produk-produk LINAK, untuk memproses tempahan dan tuntutan dan untuk tujuan lain yang relevan bagi perhubungan komersial.

Data peribadi yang dikumpulkan dan diproses oleh LINAK untuk tujuan ini antara lain adalah:

 • Butiran peribadi, seperti nama dan bahasa anda.
 • Butiran hubungan, seperti alamat tempat kerja, wilayah geografi, nombor telefon, dan alamat e-mel anda.
 • Maklumat berkaitan kerja, seperti industri, peranan dan majikan, serta bidang yang anda minati.
 • Maklumat berkaitan jualan (setakat mana maklumat sedemikian termasuk data peribadi), seperti kiriman e-mel, maklumat tentang lawatan jualan dan penyertaan dalam acara LINAK, maklumat pembelian/pesanan tentang pesanan yang masih belum selesai atau yang sebelumnya, sebut harga, alamat penghantaran, rebat, dan insentif.
 • Maklumat produk (setakat mana maklumat sedemikian termasuk data peribadi), seperti maklumat produk, helaian data, dan tuntutan waranti.
 • Maklumat berkaitan sokongan pelanggan, seperti komunikasi e-mel, nota panggilan dan butiran yang dimasukkan dalam borang hubungan.
 • Maklumat transaksi dan kewangan berkaitan pelanggan (setakat mana maklumat sedemikian termasuk data peribadi), seperti butiran invois, butiran bank, dan maklumat tentang agensi kredit.
 • Butiran berkaitan lawatan ke LINAK (setakat yang diberikan kepada atau diuruskan oleh LINAK), seperti pendaftaran pelawat dan dokumen perjalanan.
 • Tinjauan dan data kepuasan pelanggan (dengan syarat tidak awanama), seperti jawapan kepada tinjauan dan maklum balas yang diberikan kepada LINAK.

Data peribadi yang disebutkan di atas hanya akan dikumpulkan setakat yang perlu dan relevan kepada hubungan dan interaksi pelanggan dengan LINAK. Sebagai peraturan utama, kami mengumpulkan data anda secara langsung daripada anda atau majikan anda apabila ia diberikan sebagai sebahagian daripada pesanan produk atau sebaliknya dalam hubungan komersial.

Kami menggunakan data peribadi yang berkenaan untuk memastikan hubungan dengan pelanggan diperibadikan, berdasarkan pilihan dan interaksi anda dengan LINAK. Selanjutnya, kami menggunakan data peribadi yang terpakai untuk tujuan berikut:

 • Pengurusan hubungan pelanggan, seperti memantau, menganalisis, menguruskan, dan menyokong hubungan pelanggan yang berterusan.
 • Pengoptimuman aktiviti pemasaran dan jualan.
 • Tujuan komunikasi.
 • Perancangan, pelaksanaan, dan pengurusan hubungan berkontrak dengan pelanggan.
 • Pematuhan tanggungjawab undang-undang, contohnya, yang berkaitan dengan kawalan eksport dan saringan sekatan.

ReadMoreButton

 

Pengguna Korporat tawaran digital LINAK
LINAK menawarkan pelbagai tawaran digital kepada pelanggan, ini termasuk aplikasi perisian (Apl), platform produk digital, dsb.

Sila ambil perhatian bahawa jika anda adalah pengguna akhir persendirian/profesional tawaran digital LINAK, anda perlu merujuk kepada bahagian “Pengguna Akhir Aplikasi Perisian (Apl) LINAK”. Dengan tawaran digital kami, kami mahu menawarkan pengalaman pelanggan dan keupayaan lanjutan berkaitan produk kami. Sesetengah, tetapi bukan semua tawaran digital ini akan memproses data peribadi. Sesetengah tawaran digital kami hanya menyimpan dan memproses data pada peranti anda dan oleh itu ia tidak akan dikongsi dengan LINAK atau pihak ketiga yang lain. Dasar privasi dan terma penggunaan tawaran digital berkenaan akan memberikan maklumat yang lebih terperinci tentang pemprosesan data yang terpakai terhadap tawaran digital berkenaan.

 • Data peribadi yang dikumpulkan mungkin termasuk, antara lain:
 • Data peribadi, seperti nama, log masuk/ID pengguna, dan kata laluan serta pilihan bahasa.
 • Butiran hubungan, seperti alamat tempat kerja, nombor telefon, alamat e-mel, dan lokasi geografi anda.
 • Penggunaan tawaran digital, seperti interaksi anda dengan fungsi-fungsi, ketersambungan dan aktiviti produk, data diagnostik dan statistik prestasi, jenis peranti, sistem pengendalian, pilihan, dan fungsi yang disimpan.
 • Data lokasi (contohnya untuk ketersambungan Bluetooth®).

Data yang disebutkan di atas hanya akan dikumpulkan setakat yang perlu dan relevan untuk penggunaan tawaran digital kami oleh anda. Data yang kami kumpulkan dikumpulkan secara langsung daripada anda dan/atau melalui penggunaan tawaran digital kami oleh anda.

ReadMoreButton

 

Pengguna Akhir tawaran digital LINAK
LINAK menawarkan penyelesaian digital seperti program perisian, aplikasi perisian (apl), dan platform produk digital (“Tawaran Digital”) dengan sesetengah produknya untuk pengalaman lanjutan pengguna akhir. Sesetengah, tetapi bukan semua Tawaran Digital ini akan memproses data peribadi.

Selain itu, sesetengah Tawaran Digital kami hanya menyimpan dan memproses data pada peranti anda dan oleh itu ia tidak akan dikongsi dengan LINAK atau pihak ketiga yang lain. Dasar privasi dan terma penggunaan Tawaran Digital berkenaan akan memberikan maklumat yang lebih terperinci tentang pemprosesan data yang terpakai kepada Tawaran Digital.

Data peribadi yang dikumpulkan mungkin termasuk, antara lain:

 • Data peribadi, seperti nama, log masuk/ID pengguna, dan kata laluan serta pilihan bahasa.
 • Butiran hubungan, seperti alamat, nombor telefon, alamat e-mel, dan lokasi geografi anda.
 • Penggunaan apl, seperti interaksi anda dengan fungsi-fungsi, ketersambungan dan aktiviti produk, prestasi dan data diagnostik dan statistik, jenis peranti, sistem pengendalian, pilihan, dan fungsi yang disimpan.
 • Data lokasi (contohnya untuk ketersambungan Bluetooth®).

Data yang disebutkan di atas hanya akan dikumpulkan setakat yang perlu dan relevan untuk penggunaan Tawaran Digital kami oleh anda. Data yang kami kumpulkan dikumpulkan secara langsung daripada anda dan/atau melalui penggunaan Tawaran Digital kami oleh anda.

ReadMoreButton

 

Pembekal
Apabila anda bekerja untuk sebuah syarikat yang merupakan pembekal LINAK, kami mungkin mengumpulkan data peribadi untuk perhubungan perniagaan kami.

Data peribadi yang dikumpulkan dan diproses oleh LINAK untuk tujuan ini antara lain adalah:

 • Butiran peribadi, seperti nama anda dan pilihan bahasa.
 • Butiran hubungan, seperti alamat tempat kerja, wilayah geografi, nombor telefon, dan alamat e-mel anda.
 • Maklumat berkaitan kerja seperti industri, peranan, dan majikan anda.
 • Maklumat berkaitan pembekal (setakat mana maklumat sedemikian termasuk data peribadi), seperti kiriman e-mel, maklumat produk, maklumat tentang pesanan, dan tuntutan waranti.
 • Maklumat transaksi dan kewangan pembekal (setakat mana maklumat sedemikian termasuk data peribadi), seperti butiran invois, butiran bank, dan maklumat tentang agensi kredit.

Data yang disebutkan di atas hanya akan dikumpulkan setakat yang perlu dan relevan untuk perhubungan perniagaan kami dan interaksi anda dengan LINAK. Sebagai peraturan utama, kami mengumpulkan data anda secara langsung daripada anda atau majikan anda apabila ia diberikan sebagai sebahagian daripada pesanan produk atau sebaliknya dalam hubungan komersial.

Kami menggunakan data peribadi yang terpakai untuk pengendalian harian hubungan komersial kami, ini termasuk tetapi tidak terhad kepada:

 • Perancangan, pentadbiran, dan pengendalian invois.
 • Memastikan pematuhan undang-undang, contohnya, yang berkaitan dengan kawalan eksport dan saringan sekatan.
 • Untuk menguruskan dan melaksanakan tanggungjawab kontrak.

ReadMoreButton

 

Dasar undang-undang untuk pemprosesan data peribadi
LINAK hanya akan memproses data peribadi demi mencapai tujuan yang sah dan dengan syarat ada dasar undang-undang bagi pemprosesan tersebut. Dasar undang-undang sedemikian termasuk:

 • Persetujuan anda untuk pemprosesan.
 • Pemprosesan adalah perlu bagi perlaksanaan sesebuah kontrak.
 • Pemprosesan adalah perlu bagi pematuhan tanggungjawab undang-undang yang dikenakan kepada LINAK.
 • Pemprosesan adalah berdasarkan keinginan sah dan pemprosesan sedemikian adalah terhad dan tidak membahayakan anda.
 

Dengan siapa kami kongsi data peribadi
LINAK mungkin mengongsi data peribadi anda apabila perlu untuk tujuan yang diterangkan di atas. Kami mungkin berkongsi data peribadi seperti berikut:

 • Dalam lingkungan Kumpulan LINAK.
 • Kepada rakan perniagaan LINAK, seperti rakan kongsi jualan dan pemasaran, rakan kongsi untuk tawaran digital dan IoT, corak logistik, dsb.
 • Penyedia perkhidmatan IT dan pemproses data yang bertindak bagi pihak LINAK, untuk tujuan seperti perkhidmatan pengehosan, sokongan IT, perkhidmatan awan, dsb.
 • Perunding dan penasihat LINAK.
 • Pihak ketiga lain yang sah yang mungkin perlu untuk mengakses atau menyimpan data peribadi seperti yang diperlukan atau dibenarkan oleh undang-undang yang terpakai.

LINAK tidak akan sekali-kali menjual data peribadi anda mahupun dengan sengaja mengongsi data itu dengan pihak ketiga yang tidak sah.

 

Platform media sosial
Untuk mengoptimumkan aktiviti kami di platform media sosial, kami menggunakan alat seperti iklan bersasar dan Facebook Custom Audience, yang bermaksud bahwa kami membayar platform tersebut untuk membantu kami dalam mencari orang yang relevan untuk menyasarkan iklan dan kandungan pemasaran kami yang lain. Kriteria yang digunakan untuk penyasaran sama ada ditetapkan oleh LINAK atau oleh platform media sosial tersebut. Iklan yang ditaja dan disasarkan sedemikian bertanda “Sponsored” (Ditaja). Jika anda berinteraksi dengan siaran kami, kami akan mengetahuinya.

 

Pemindahan data peribadi
Dalam sesetengah kes, data peribadi anda mungkin dipindahkan merentasi sempadan. Kami mengambil langkah berhati-hati untuk memastikan pematuhan dengan undang-undang perlindungan data yang terpakai dan keperluan tempatan yang lain apabila memindahkan data merentasi sempadan.

 

Pemprofilan
Di mana kami dibenarkan mengikut undang-undang, kami mungkin menggunakan pemprofilan untuk menyediakan kandungan dan interaksi yang diperibadikan kepada anda. Ini boleh termasuk tetapi tidak terhad kepada iklan yang diperibadikan dan bahan pemasaran lain yang kami percaya akan menarik minat anda.

Setakat yang boleh, kami akan mengawanamakan dan mengagregatkan data apabila menjalankan analisis dan mengumpulkan statistik.

 

Pengekalan data peribadi
Di LINAK kami hanya mengekalkan data peribadi selama yang perlu sewajarnya bagi tujuan ia dikumpulkan dan tidak akan lebih lama daripada yang ditentukan oleh undang-undang terpakai. Dalam sesetengah kes, LINAK mungkin terpaksa menyimpan data lebih lama daripada yang perlu bagi tujuan ia dikumpulkan untuk mematuhi keperluan undang-undang tentang pengekalan. Dalam sesetengah kes, kami akan menyimpan data dalam bentuk awanama untuk tujuan statistik dan bukan memadamkannya.

 

Cara kami melindungi data anda
Kami telah melaksanakan langkah berjaga-jaga teknikal dan operasi yang sesuai untuk melindungi data anda daripada digunakan, hilang, musnah, atau diakses oleh orang yang tidak dibenarkan secara tidak sengaja atau secara sengaja. Langkah-langkah keselamatan kami disemak secara berkala, contohnya, untuk memasukkan teknologi baharu.

Kami telah melaksanakan prosedur dan proses bertulis terhadap perlindungan data peribadi dan melatih pekerja kami dalam privasi data dengan kerap.

 

Hak anda
Anda mempunyai hak-hak tertentu berkaitan dengan data peribadi yang kami proses. Ini termasuk:

 • Anda mungkin mempunyai hak untuk memperoleh pengesahan sama ada data peribadi berkaitan anda diproses, dan, apabila ini berlaku, memohon akses kepada data peribadi tersebut. Hak ini walau bagaimanapun, tertakluk kepada had statutori, iaitu ia bukan mutlak.
 • Anda mungkin mempunyai hak untuk membantah pengumpulan dan pemprosesan lanjut data peribadi anda sekiranya pemprosesan tidak berdasarkan keperluan undang-undang atau sebaliknya perlu.
 • Apabila menerima permintaan, LINAK akan memadam atau membetulkan sebarang maklumat, yang tidak betul atau tidak tepat.
 • Jika anda telah memberikan persetujuan untuk sebarang pemprosesan data peribadi oleh LINAK, anda boleh menarik balik persetujuan ini pada bila-bila masa dengan terlaksana pada masa depan. Penarikan balik sedemikian tidak akan menjejaskan kesahan pemprosesan sebelum anda menarik balik persetujuan atau pemprosesan berdasarkan dasar undang-undang berbeza berbanding persetujuan.
 • Anda mungkin mempunyai hak untuk menerima data peribadi berkaitan anda, yang anda berikan kepada kami, dalam format berstruktur, biasa digunakan, dan boleh dibaca oleh mesin dan anda mempunyai hak untuk memindahkan data peribadi itu kepada entiti lain.
 • Jika anda percaya bahawa kami memproses atau telah memproses data peribadi anda secara tidak sah, anda boleh memfailkan aduan kepada Pihak Berkuasa Penyeliaan Perlindungan Data Denmark (Datatilsynet), Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby, telefon +45 33 19 32 00 dan dt@datatilsynet.dk, atau pihak berkuasa penyeliaan tempatan yang berkenaan.

Jika anda mempunyai sebarang soalan berkenaan dasar privasi atau pemprosesan data peribadi anda oleh kami atau ingin melaksanakan mana-mana hak anda yang digariskan di atas, anda boleh menghubungi kami di sini atau melalui telefon +45 73 15 15 15.

 

Alamat surat-menyurat kami adalah:
LINAK A/S
Smedevænget 8, Guderup
DK-6430 Nordborg, Denmark
U.p. Pengurus Perlindungan Data

Perubahan:
Kami mungkin mengubah dasar privasi ini dari semasa ke semasa. Semua kemas kini dan pembetulan akan dimuat naik ke laman web kami.

Tarikh akhir kemas kini:
Mac 2022